Followers

Sunday, May 2, 2010

%$#@ macam-macam &*^%$

assalamualaikum...


sekarang ni tengah dlm fatrah stdy week..nextweek dh nk stat final exm.di sini ana nk mohon ampun dan maaf pd sahabat2 sume andai kata ada perbuatan n perkataan yg t'guris di hati..(emm,nk exm bru nk mtk maaf ek..)
huhu...ni mntk maaf bkn sbb nk exm je ek,klu ngn ahli bait tu,stiap klai pas solat mntk maaf kn..hehe..


semalam,kami semua (ana n ahli bait) dengan semangatnye bgn awl utk pergi wt jawazat(visa)..mula2 wt rilek2 je,xde lh semangat sngt nk siap pn..tp ble widat balik je..dh jd kecoh dh..dy suh siap cepat2 coz nnt kne beratur pnjg..hoho..kelam kabut lh kami sume b'siap2..ok,dipendekkan criter..lbey kurang pukul 7 pg kami sume dh b'angkat kluar dr rumah..kmi wat 2 trip coz x muat nak naik teksi sbb kami 6 org(dayah tumpang tdo rumah..huhu) ana,husnaa n dayah pg trip ke 2..kak fatimah,hajar n widat trip first..bila kami smpai je kt depan bngunan jawazat tu..dyorg dh smpai dh...b4 tu,tyme dlm teksi,kak fatimah ad call,dy tanya dh naik teksi belum coz dy dah smpai dah..turun je dr teksi,tengok2 dyorg sume dh tnggu kami kt tepi jln tu..tmbul rse pelik gak coz tgk dyorg x lintas jln lg..usai saja dayah bayar tmbg teksi..dyorg dengan muka t'sengih memberitahu kami..."JAWAZAT TUTUP ARI NI..ARI NI KAN 1 MEI.." hah??? kteorg t'kedu...dah lh melayang duit Le15..dengan ttbe jawazat tutup lak...adus!!!! hahaha,,kteorg pn gelak r dengan sepuas hati..lagi nak gelak ble tgk ikhwah kt depan pintu pgr jawazat masih setia menunngu pinti t'sebut utk dibuka..dh lah dyorg ramai..haha..xthn btol lh...pastu.....kami pn blik je lh..nk g jln pn exm dh nk dekat..hmmm..tp tmbul rse x sdp ati lak coz x gtau kt ikhwah tu yg jawazat x bkk..msti dyorg xtau kn sbb tu dyorg msih setia menunggu kt depan tu..kami nk bgtau pn segan..tp at last kteorg pn senyap je..hehe..dah naik bas tyme blik tu..kami sume dgn muka yg agk x malu jerit kt ikhwah tu.."jawazat tutup!!" dyorg muka blurr...hope dyorg fhm lah ek..huhuhu~


tu satu story...ni story yg lain lak..2 hari lps ana m'jd assistant kpd chef dayah utk wat puding jagung..hoho^^..sbnrnye bkn lh wat pape sgt,juz tolong bkk tin jagung n kacau puding tu x smpai 5 mnt pn..hehe..sbnrnye dayah lh yg buat..ni ana ltk gmbar puding ni utk tatapan adik beradik tersayang di UIA..(ni sebab korang macam kempunan sgt smpai b'jela-jela komen kt fb)huhu...


mcm sedap x???
huhu..sedap sgt2..thnx along dayah...dlu cheese cake,skg puding jagung lak..x lama lg bleh bka bakery lah ye..


ni juz nk selitkan sket jadual exm ana..


exm start 8 mei n abes 14 jun..pas2 ad lbey kurang 2 mnggu untuk round2 sekitar mesir ni..emm,npe 2 mnggu je ek?? coz pas2 ana n kwn2 akn b'temu keluarga masing2..huhuhu..x sbrnye..tp nk insyAllahakhir bln jun ana akn berada di Darul Mubarak...baiti jannati..Ana mntk doa dari sahabat2 n adik baradik sume utk ana n kwn2 di sini..

emm..ana kehilangan smthng yg ana rasa penting..tp Alhamdulillah..hati msih kuat lg..terima kasih Ya Allah kerana Kau sntiasa memegang hati ini..Indahnya hidup dalam rahmat n kasih sayang Allah..bila someone pergi tinggalkan kita,Allah gantikan ngn org lain yg insyAllah baik bagi kita..huhu..sbnrny sedih tp ad orang yg boleh backup smpai x terasa kehilangan tu..Alhamdulillah..


ok lah..masa rehat dh abes..kena sambung stdy lak...p/s: hati n perasaan kena jaga..nnt bahaya..huhu~


...^ SESUNGGUHNYA SOLATKU,IBADAHKU,HIDUP DAN MATIKU HANYALAH KERANA ALLAH SWT...^

6 comments:

hidayah yussof said...

ummu..malunya...citer dlm blog..first time buat dah la salah...salah tepung..lawak betol

hidayah yussof said...

ummu..malunya...citer dlm blog..first time buat dah la salah...salah tepung..lawak betol

ummuhabibahsulaiman said...

haha..ak x cter pn ko wt salah tepung..hehe..org xtau pn ko salah wat,jnji sedap..

Syahratul-nisa' said...

ahaha.tem bca posting awk nie akk terkekeh gelak lg tau x :P

tgk kt blog akk smbung cter kitorg dr trip first :P

up kakurakawa said...

ummu, sgt xbley blah..
bley lg men jerit2 dr dlm bas ye ;)
ho3
tbe2 terigt mimpi anda....
he3 ;)

ummuhabibahsulaiman said...

mimpi ap up?
huhu..rhsia kte b'dua ek..