Followers

Sunday, October 17, 2010

monolog kami(^_^)

Assalamualaikum wbt.


apa monolog kami ek??
pada satu malam yg hening,kami berdua(my rumet and i) tetiba saje beralih angin ckp benda yg mengarut-ngarut...antara monolog kami...
1) aku still x sangka yg aku da smpai Mesir..rasanya baru semalam duk bawah ketiak mak lg,tup-tup arini dah smpai kt negara org. Rasa mcm kecik lg... { my rumet ckp }
2) nnt ble da keje,amek bhgn org tua..nnt sng sket keje..sng nk jge..jgn amek yg bhgn bdk2..bnyk mslh..kami2 je yg taw..{my rumet ckp }
3) hari-hari rutin harian sama je.bgn pg,siap2 nk g klas..klas kul 8 pg smpai 4 ptg,blik da penat..rehat jap,solat then dinner..mlm stat study blik..tdo n esk g klas balik..mcm 2 lah hidup smpai abes blaja..{my rumet n i yg ckp}
4)kte duk 6 org serumah pn da boring..nseb baik la x kawen lg,klu x nk kna tgk muka sorg 2 je..hahaha {xtaw sape yg ckp}
5) turn msk kejap je da rotate blik..selang 2 hari da smpai turn ak nk kna msk..tp ok la jgk,klu da kawen..ari2 ak gak yg kna msk...{ sape yg ckp ek? }
6) bosan r study...ari2 tgk buku yg sama=)


pape pun..sume ni hanya monolog kami yg ntah pape bg menghiburkan hati yg agk mcm nk stress ble stdy..huhu..xde kne mengena ngn org lain.....tp at last,sume jwpn bg monolog kami......


dalam hidup banyak tanggungjawab yang mesti dilaksanakan. Jgn merungut kerana semua ini adalah amanah yang harus dijawab di hadapan Allah kelak. Memang salah satu asbab kejadian manusia adalah untuk MEMIKUL AMANAH.


4 comments:

Anonymous said...

...monolog bukan kah cakap dalam hati?

ummuhabibahsulaiman said...

ada monolog dalaman dan luaran kan?
ni kira monolog luaran la...

mama said...

mama:kehidupan amat dan terlalu kompleks...kita x dpt duga ape yg akn berlaku...penuh cabaran n seribu satu rahsia yg akn kita lalui...tp optimisla,wlupun perit kita akn mampu laluinya kerana Allah maha Penyayang n penuh kerahmatan

ummuhabibahsulaiman said...

terima kasih mama syg...